4. MEĐUNARODNA ZNANSTVENA I STRUČNA KONFERENCIJA OBRAZOVANJE ZA INTERKULTURALIZAM

 

4. međunarodna znanstvena i stručna konferencija Obrazovanje za interkulturalizam održat će se 17. i 18. rujna 2020. godine virtualno zbog epidemioloških mjera protiv COVID-a 19. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prvi puta organizira virtualnu Konferenciju sa suorganizatorima Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Akademijom za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Burdur Mehmet Akif Ersoy sveučilištem u Republici Turskoj i Filozofskim fakultetom Univerziteta u Tuzli iz Bosne i Hercegovine.
 
Uvod u 4. međunarodnu znanstvenu i stručnu konferenciju Obrazovanje za interkulturalizam dat će nam tri pozvana predavača.
 
Uvažena prof. dr. sc. Anica Bilić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad u Vinkovcima, predstavit će rad Književne reprezentacije prosvjetiteljskoga, nacionalnoga i interkulturnoga modela kulture.
 
Sljedeće uvodno predavanje bit će od uvaženog izv. prof. dr. sc. Abidina Temizera s Burdur Mehmet Akif Ersoy sveučilišta u Turskoj pod nazivom Obrazovna politika o izbjeglicama Republike Turske: slučaj sirijskih izbjeglica.
 
Posljednje uvodno predavanje, Transformativni potencijal interdisciplinarnih pristupa interkulturalizmu: o kulturalnim studijama i kritičkim pedagogijama, bit će od izv. prof. dr. sc. Jasmine Husanović s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli iz Bosne i Hercegovine.
Potom slijede predavanja sedamdeset prijavljenih sudionika s četrdeset prihvaćenih sažetaka na 4. međunarodnoj znanstvenoj i stručnoj konferenciji Obrazovanje za interkulturalizam. Aktivni sudionici dolaze iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Turske, Mađarske i Sjeverne Makedonije.
 
U okviru Konferencije bit će objavljena Knjiga sažetaka, a potom i Zbornik radova. Na službenoj stranici Konferencije https://education-for-interculturalism.webnode.hr/ možete pratiti sve informacije. Aktivni će sudionici pratiti i komentirati predavanja uz pomoć YouTube kanala Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
 
 
Uime Programskog odbora
prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević
 
Uime Organizacijskog odbora
doc. dr. sc. Maja Brust Nemet