Cjeloživotno obrazovanje

Pedagoško-psihološka i didaktičko-metodička izobrazba koju provodi Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti polaznicima omogućava cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje  koje ima  cilj ovladavanja znanjima, sposobnostima i vještinama neophodnima za rad u nastavničkoj struci.

Program je namijenjen polaznicima koji u okviru svojega inicijalnoga obrazovanja nisu stekli nastavničke kompetencije, a namjeravaju se zaposliti u odgojno-obrazovnim ustanovama te onima koji  imaju  obvezu završiti pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu i zaposleni su u visokom školstvu.

Program polaznicima pruža široka znanja utemeljena na najnovijim spoznajama iz područja  pedagogije, didaktike, psihologije odgoja i obrazovanjate metodike.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti izvodi program cjeloživotnog obrazovanja za stjecanje pedagoških kompetencijau dva različita modula:

 • Modul A
- usmjeren pedagoško-psihološkoj izobrazbi stručnjaka nenastavničkih profila u osnovnom i srednjem obrazovanju. Polaznici program modula A mogu pohađati u Osijeku, Koprivnici te Zaboku. Nastava se izvodi petkom i subotom.
 • Modul B – namijenjen asistentima zaposlenima na visokim učilištima. Omogućava stjecanje kompetencija iz područja općeg pedagoško-psihološkog i didaktičko-metodičkog obrazovanja neophodnih za izvođenje sveučilišne nastave.

 

Za obavijesti o prijavi i upisima  pristupnici  se  mogu obratiti na:

 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.