Četvrtak, 09 Lipanj 2022
 
 
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je Međunarodna znanstvena konferencija “Didactic Challenges IV: Futures Studies in Education”.
 
Članke možete pročitati putem sljedećih poveznica:
Petak, 27 Svibanj 2022

Osječko će Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera danas i sutra biti bogatije za niz znanstvenih radova u sklopu Međunarodne konferencije „Didaktički izazovi IV” pokrenute zbog brojnih izazova koji izravno i neizravno utječu na odgoj i obrazovanje.

Članak možete pročitati putem sljedeće poveznice https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/vaznost-futuroloskih-metoda-istrazivanja-7581380

Petak, 01 Travanj 2022

Inkluzivna učionica na osječkom fakultetu opremljena je kroz projekt „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi" koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s učiteljskim fakultetima i visokim učilištima u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Osijeku.

Ovakav koncept učionice zahtjeva i drugačiji pristup nastavi, a cilj je da studenti ranog i predškolskog odgoja u radu s djecom s poteškoćama i nadarenom djecom ponesu sa sobom inkluzivne vrijednosti, istaknuto je na predstavljanju inkluzivne učionice. Nastavni prostor prilagođen je željama studenata koji će se potom prilagođavati potrebama djece s kojom će raditi. Voditeljica istraživanja „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece u riziku socijalne isključenosti u ustanovama RPOO“ i projekta „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“ prof.dr.sc. Dejana Bouillet održala je predavanje Inkluzivan rani i predškolski odgoj, a u prilogu koji smo zabilježili poslušajte i doc.dr.sc. Tijanu Borovac s Odjela za društvene znanosti osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i dekana tog fakulteta prof.dr.sc. Damira Matanovića.

Prilog možete poslušati ovdje.