Četvrtak, 17 Studeni 2022

Dan međunarodne mobilnosti na Univerzitetu u Tuzli održan je u ponedjeljak, 14.11.2022. godine, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u Tuzli, u organizaciji Ureda za međunarodnu i međuuniverzitetsku suradnju i Ureda za NIR Univerziteta u Tuzli

Članak možete pročitati putem sljedeće poveznice untz.ba/aktuelno/aktuelnosti-akademska-2022-23-godina/odrzan-dan-medjunarodne-mobilnosti-na-univerzitetu-u-tuzli/

 

Četvrtak, 10 Studeni 2022

Prilog možete pogledati putem sljedeće poveznice: https://www.youtube.com/watch?v=TExuKTqrIqE&t=9s

 

 

Srijeda, 09 Studeni 2022

Međunarodnom konferencijom "Bioetika i ljudska prava", na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u ponedjeljak 7. studenoga počeli su 5. Osječki dani bioetike. Domaći i inozemni stručnjaci u sklopu dvodnevnog će programa pokušati odgovoriti na brojna aktualna pitanja.

Članak možete pročitati putem sljedeće poveznice: radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/5-osjecki-dani-bioetike

Ponedjeljak, 07 Studeni 2022

 

SLAVONSKI KOBAŠ – Kultura pamćenja Slavonskog Kobaša u povijesno jezičnom kontekstu – naslov je najnovije knjige autora mladog znanstvenika, dr. sc. Josipa Jagodara iz Slavonskog Kobaša i sveučilišne profesorice dr. sc. Emine Berbić Kolar, objavljene početkom 2020., no predstavljene u nedjelju, 6. studenog 2022. u dvorani kobaškog Vatrogasnog doma.
 
Članke možete pročitati putem sljedećih poveznica:
 
  • Kobas_knjigaJagodar
  • Kobas_knjigaM2
  • kobas_knjigaM5
Subota, 05 Studeni 2022
Tijekom mjeseca svibnja Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavio je Natječaj za najbolji rad srednjoškolaca „Obrazujemo (za) budućnost“ te pozvao srednjoškolce iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije na prijavu radova koji promiču kreativnost i interdisciplinarnost.

Članak možete pročitati putem sljedeće poveznice www.skolskiportal.hr/najbolji-je-vukovarski-srednjoskolski-projekt/