Upute za sigurno korištenje knjižnice u cilju sprječavanja širenja zaraze COVID-19

Dragi korisnici,

radi sigurnosti i korisnika i zaposlenih, u knjižnici se provode posebne epidemiološke mjere u skladu s Preporukama za rad sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19).

Molimo Vas da se pridržavate sljedećeg:

  • Prilikom dolaska u knjižnicu obavezno je korištenje maske za lice preko usta i nosa.
  • Korisnici obvezno dezinficiraju ruke prilikom ulaska u knjižnicu.
  • Obavezno je poštivanje razmaka od dva metra između korisnika i što kraće zadržavanje u prostoru knjižnice. Između korisnika i djelatnika knjižnice potrebno je održavati fizički razmak od dva metra. Prilikom ulaska i čekanja u redu ispred knjižnice također je potrebno držati međusobni razmak od propisana dva metra.
  • Korisnicima preporučujemo telefonske ili online rezervacije kako bi ih željena građa čekala prilikom dolaska u knjižnicu.
  • Građu koju vraćate potrebno je odložiti u posebno označenu kutiju.
  • Korisnicima su dostupne sve usluge čitaonica: naručivanje i izdavanje građe, učenje i korištenje računala. Prilikom korištenja čitaonica korisnici su obvezni upisati svoje kontakt podatke i točno vrijeme boravka u prostoru čitaonica. Preporučuje se telefonska ili online najava radi ograničenog broja mjesta.
    Osobe koje koriste čitaonicu ne mogu se slobodno kretati prostorima knjižnice, nego koriste označeno mjesto u čitaonici predviđeno za rad.
    Za vrijeme boravka u čitaonicama, obavezno je koristiti zaštitnu masku.

Radno vrijeme

Knjižnica je otvorena svakog radnog dana od 7:30 do 20:00 sati.