Utorak, 21 Lipanj 2022
Javna obrana teme doktorskog rada Mije Mucić, studentice poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog ) studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja,
 
održati će se u petak, 1. srpnja 2022.u Svečanoj dvorani Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti (br. 31), Cara Hadrijana 10d, s početkom u 12:00.
 
Detalji navedene obrane nalaze se na sljedećoj poveznici: Obavijest o javnoj obrani teme doktorskog rada Mije Mucić
Srijeda, 13 Travanj 2022

 

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i ove godine, 7. i 8. listopada 2022., organizira znanstveni skup  Dani doktoranada:  Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja

Skup se organizira radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih, humanističkih i interdisciplinarnih područja znanosti.

Ove su godine Dani doktoranada  uvršteni i na  kartu europskih aktivnosti za mlade.  
(https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/1261_en)

Planirano je održavanje Skupa u prostorijama Fakulteta -  isključivo za izlagače, dok će sudionici bez izlaganja moći sudjelovati online u stvarnom vremenu.

Više informacija o skupu zainteresiranim  doktorandima, kao i prijavni obrasci za sudjelovanje,  dostupni su na mrežnoj stranici skupa: https://foozos-pero.weebly.com/
Četvrtak, 09 Rujan 2021
Znanstveni skup Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera održat će se uživo na Fakultetu 10. i 11. rujna, uz poštovanje epidemioloških mjera. Sudionici skupa bez izlaganja moći će pratiti izlaganja online.
 
Riječ je o prvom znanstvenom skupu FOOZOS-a organiziranom radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Omogućava uključivanje doktoranada iz različitih područja znanosti te raspravu o kompleksnim odgojnim i obrazovnim temama. Uvod u znanstveni skup dat će poslijedoktorandi, dr. sc. Ružica Tokić Zec s pozvanim predavanjem Organizacijska kultura odgojno-obrazovne ustanove - nova terminološka perspektiva, a dr. sc. Pavao Nujić održat će pozvano predavanje Pogled iz povijesne perspektive - put i rezultati istraživanja o Petrovaradinskoj pukovniji. Slijede 23 izlaganja doktoranada s poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija iz Osijeka, Zagreba i Rijeke. Znanstveni skup završava predavanjem i turističkim obilaskom uz vodiča, doc. art. Mladena Tutavca, pod nazivom Glazbeni život Osijeka tijekom 19. stoljeća.
 
Više informacija o programu možete pronaći putem sljedeće poveznice: Program Dani doktoranada 2021.
Srijeda, 28 Travanj 2021

Online predavanje za znanstvenike i studente FOOZOS-a

Kada: 19. svibnja 2021. od 18 do 19 sati

Link: https://us06web.zoom.us/j/5056742211?pwd=eWVlK3RLM2JUaDRlZjNOU2RIU010UT09

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na online predavanju na kojemu će predstavnice Veleposlanstva SAD-a, Vanja Ratković i Nina Vranešević Marinić, predstaviti natječaje za prijavu na prestižni Fulbright Program 2022./23.

Fulbright program stipendiranja provodi Veleposlanstvo SAD-a u partnerstvu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe EU.

Natječaji su otvoreni do 2. srpnja 2021., a  informacije i obrazac za prijavu možete pronaći na sljedećim linkovima:

Fulbright Foreign Student Program (Pre-Doctoral): https://bit.ly/3b7CmgG

Fulbright Visiting Scholar Program (Post-Doctoral): https://bit.ly/304qqpL

Srijeda, 28 Travanj 2021
Predavanje o mogućnostima CEEPUS mobilnosti za studente doktorskoga studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja održat će koordinator za CEEPUS Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina, u četvrtak,  6. svibnja 2021. u 18:00.   
 
Predavanje će se održati putem ZOOM platforme  poveznicom:
 
Srijeda, 28 Travanj 2021

Predavanje o znanstvenom akademskom stilu pisanja za studente doktorskoga studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja održat će izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, 28. travnja 2021. godine u 18:00 sati putem platforme BigBlueButton u  virtualnoj učionici doktorskog studija.