Četvrtak, 16 Rujan 2021

Produljuje se rok za prijavu na natječaj za upis u Poslijediplomski specijalistički studij Inkluzivni odgoj i obrazovanje u akademskoj godini 2021./2022. do 15. listopada 2021. godine. Detalji prethodno objavljenog Natječaja dostupni su putem poveznice: Inkluzivni odgoj i obrazoanje

Četvrtak, 09 Rujan 2021
Znanstveni skup Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera održat će se uživo na Fakultetu 10. i 11. rujna, uz poštovanje epidemioloških mjera. Sudionici skupa bez izlaganja moći će pratiti izlaganja online.
 
Riječ je o prvom znanstvenom skupu FOOZOS-a organiziranom radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Omogućava uključivanje doktoranada iz različitih područja znanosti te raspravu o kompleksnim odgojnim i obrazovnim temama. Uvod u znanstveni skup dat će poslijedoktorandi, dr. sc. Ružica Tokić Zec s pozvanim predavanjem Organizacijska kultura odgojno-obrazovne ustanove - nova terminološka perspektiva, a dr. sc. Pavao Nujić održat će pozvano predavanje Pogled iz povijesne perspektive - put i rezultati istraživanja o Petrovaradinskoj pukovniji. Slijede 23 izlaganja doktoranada s poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija iz Osijeka, Zagreba i Rijeke. Znanstveni skup završava predavanjem i turističkim obilaskom uz vodiča, doc. art. Mladena Tutavca, pod nazivom Glazbeni život Osijeka tijekom 19. stoljeća.
 
Više informacija o programu možete pronaći putem sljedeće poveznice: Program Dani doktoranada 2021.

 

Petak, 03 Rujan 2021

Produljuje se rok prijave za PROGRAM PEDAGOŠKO-PSIHOLOŠKE I METODIČKO-DIDAKTIČKE IZOBRAZBE do 1. listopada 2021. Detalje poziva za prijave na program možete preuzeti putem poveznice: www.foozos.hr/prijave/PPDMI

Četvrtak, 02 Rujan 2021
Drage studentice, dragi studenti,
 
i u akademskoj 2020./2021. godini naše Sveučilište nastavlja s provedbom Jedinstvene sveučilišne studentske ankete.
 
Anketi možete pristupiti od 1. rujna 2021. u 14 sati.
Anketu možete pokrenuti na linku http://anketa.unios.hr logiranjem pomoću vašeg AAI elektroničkog identiteta (isti podaci kao za ISVU studomat). Anketu možete ispunjavati u više navrata i ponovno se prijaviti istim podatcima sve dok ne zaključite anketu.
Nakon što ispunite anketne obrasce za sve nastavnike i suradnike, moći ćete samostalno ispisati potvrdu koju ćete, uz ostale dokumente, priložiti pri upisu u višu godinu studija i završetak studija.
 
Za kolegije čija se nastava održavala na daljinu, zbog COVID-a 19, pitanja se odnose na kvalitetu predavanja na daljinu, ponuđenih sadržaja u elektroničkom obliku te kvalitetu komunikacije.
Vaši iskreni odgovori i komentari utjecat će na poboljšanje kvalitete nastave na našem Sveučilištu.
Anketa je u potpunosti anonimna.
 
Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća, primjedbi ili pitanja, obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 
Centar za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja
Utorak, 31 Kolovoz 2021
Prije nekoliko dana u 96. godini napustio nas je akademik Stjepan Babić, jezikoslovac poznat i u našoj najširoj javnosti. Katedra za hrvatski jezik Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti odaje počast uvaženom profesoru Stjepanu Babiću objavom kratkog nekrologa koji je pripremila prof. dr. sc. Sanda Ham s osječkoga Filozofskoga fakulteta. 
 
Ime profesora Stjepana Babića ostaje nezaobilazno ne samo u usko znanstvenim krugovima nego traje i u pamćenju studenata i učenika, što je rijetko koji naš suvremeni jezikoslovac uspio doživjeti.