Posudba

Izvan Knjižnice redovito se može posuđivati knjižnična građa koju Knjižnica posjeduje u više primjeraka. Korisnici istodobno mogu posuditi najviše 3 različita naslova. Rok posudbe građe je 15 dana, a može se produžiti na dodatnih 15 dana. Ukoliko je potražnja za nekom knjižničnom građom povećana, knjižničar je ovlašten prilikom posudbe skratiti korisniku vrijeme korištenja. U slučaju gubitka knjige, korisnik je dužan nabaviti knjigu istog naslova ili nadoknaditi vrijednost knjige.

Rezervacije

Knjižničnu građu moguće je rezervirati za uobičajenu posudbu ili posudbu preko vikenda. Rezerviranje građe moguće je osobno u knjižnici, telefonom ili mailom na knjiznica@foozos.hr.

Međuknjižnična posudba

Građu koju Knjižnica ne posjeduje u svom fondu moguće je zatražiti iz drugih knjižnica (u zemlji i inozemstvu) putem usluge međuknjižnične posudbe.

Građa posuđena na ovaj način može se koristiti samo u prostoru čitaonice.

Zahtjev s podacima o jedinici građe potrebno je dostaviti u knjižnicu osobno ili na mail knjiznica@foozos.hr

 

Rad u čitaonici

Korisnicima Knjižnice na raspolaganju su dvije čitaonice: čitaonica za grupni rad i čitaonica za tihi rad. Knjižničnu građu koja se ne posuđuje izvan knjižnice moguće je koristiti samo u prostoru čitaonice.

Izvan knjižnice ne posuđuje se sljedeća građa:

  • referentna literatura (rječnici, enciklopedije, leksikoni, priručnici, bibliografije, imenici, atlasi, itd.)
  • časopisi
  • diplomski i završni radovi
  • posljednji primjerak knjige pojedinog naslova

U prostoru čitaonice za korisnike je postavljena računalna oprema (PC, skener, printer), a koristi se za:

  • pretraživanje baza podataka
  • pretraživanje javnih informacijskih izvora na Internetu
  • korištenje predinstaliranih programa na računalima
  • zapisivanje podataka na magnetske i optičke medije
  • edukaciju
  • pisanje i ispis seminarskih, završnih i diplomskih radova

U knjižnici je osiguran wireless

 

Informacijske usluge

Knjižnica pruža uslugu pronalaska odgovarajuće literature za izradu seminarskih, završnih i diplomskih radova, pretraživanjem kataloga i baza podataka. Vaše upite možete postaviti putem tiskanog obrasca dostupnog u knjižnici ili on line ZATRAŽITE LITERATURU.

 

Edukacija korisnika

S obzirom na različite informacijske potrebe studenata, ovisno o stupnju studija, knjižnica nudi individualne edukacije u vidu pretraživanja kataloga knjižnice te kataloga drugih knjižnica, kao i baza podataka, a s ciljem pružanja pregleda različitih akademskih izvora informacija koji su im potrebni tijekom studija, podučavajući ih korištenju i vrednovanju takvih informacija.

Ukoliko želite naučiti pretraživati različite izvore informacija, ili samo nadopuniti već postojeća znanja, prijavite se na mail knjiznica@foozos.hr.

Radno vrijeme

Knjižnica je otvorena svakog radnog dana od 7:30 do 20:00 sati.