Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti osnovao je 25. veljače 2021. godine Centar za istraživanje nematerijalne kulturne baštine s ciljem provođenja znanstvenoistraživačkih aktivnosti te provođenja znanstvenih i stručnih projekata te sa svrhom promocije, proučavanja i zaštite nematerijalne kulturne baštine kao i s ciljem uspostavljanja međunarodne suradnje, odnosno suradnje sa znanstvenim, stručnim, gospodarskim i upravnim tijelima radi očuvanja, zaštite i svrhovitog iskorištavanja nematerijalne kulturne baštine.

Misija je Centra za istraživanje nematerijalne kulturne baštine stvaranje prepoznatljivog istraživačkoga centra za istraživanje, dokumentiranje i populariziranje nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, s naglaskom na području Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema.

Vizija je Centra stvaranje istraživačkog centra izvrsnosti u području proučavanja nematerijalne kulturne baštine kao središnjeg mjesta u Republici Hrvatskoj na kojemu će se okupljati znanstvenici iz Republike Hrvatske, ali i izvan nje (dijalektolozi, etnolozi, antropolozi, povjesničari, glazbenici).

 

Voditeljica centra: doc. dr. sc. Nina Mance
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Zamjenica voditeljice centra: doc. dr. sc. Antonija Huljev
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Centar za istraživanje nematerijalne kulturne baštine