AKTIVNOSTI ZELENE KNJIŽNICE 2019.

 

4.listopada 2019.

Radionica - "Prijatelji životinja", povodom Dana fakulteta govorili smo o Svjetskom danu zaštite životinja (4.10.) Eko radionica na kojoj su sudjelovala djeca OŠ Vladimir Becić Osijek.
(Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)
Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

 

23. svibnja 2019.

Radionica - u povodu Dana biološke raznolikosti koji se obilježava u Hrvatskoj i kao Dan zaštite prirode koji je proglasio Hrvatski sabor kako bi se pridružio svijetu u nastojanju očuvanja biološke raznolikosti i unapređenja zaštite prirode. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana biološke raznolikosti je „Biološka raznolikost i poljoprivreda“.

Radionica koju su nam posjetili učenici sedmih razreda OŠ „Vijenac“ Osijek u pratnji nastavnice prirode Kristine Rajlić i nastavnika hrvatskoga jezika Hrvoja Pavića pripremili smo u suradnji s Katedrom za prirodoslovlje na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Osijek.
(Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)
Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

 

17. travnja 2019.

Radionica - „Foozi nas poučava o Danu planete Zemlje“ – ekološka radionica u povodu istoimenoga dana koji se obilježava 22.4. Budući da 2019. godine pada na blagdan i neradni dan prilagodili smo se uvjetima i ugostili 17. 4. djecu Vjerske odgojne starije A skupine DV „Jaglenac“ Osijek u pratnji odgojiteljica Margite Cvitić i Ivane Mikulić  i  asistentice Marte.

(Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)
Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

 

8. i 10. travnja 2019.

Radionica - „Izrazi svoju boju“ koju su pripremile djelatnice Zelene knjižnice Ljubica Nedić i Nikolina Milanović uz podršku izv. prof. dr. art. Gorana Kujundžića posjetili su učenici šestih razreda Osnovne škole „Vijenac“ Osijek i djeca Starije B skupine DV „Stribor“ Osijek u povodu Festivala znanosti s tematikom „Boja“.

(Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)

 

22. ožujka 2019.

Radionica - u povodu Svjetskog dana voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka, djelatnice knjižnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti pripremile su edukativno-kreativnu radionicu „Budi moja voda“. U radionici su sudjelovala djeca privatnoga DV „Snjeguljica“ u pratnji svojih odgojiteljica Snježane Despot i Ane Kolesarić. Tom je prigodom prvi puta promoviran FOOZI-maskota Zelene knjižnice autora izv. prof. dr. art. Gorana Kujundžića.

(Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)


AKTIVNOSTI ZELENE KNJIŽNICE  2018.


19. prosinca 2018.

Radionica - u povodu Dana protiv plastičnih vrećica u Hrvatskoj 19.12.2018. posjetila su nas djeca OŠ „Ljudevita Gaja“ Osijek područne škole Sarvaš u pratnji učiteljice Snježane Milisavljević.
Sveučilišni glasnik

12. prosinca 2018.

Radionica - „Planine su važne“ obilježili smo Međunarodni dan planina 11.12.2018. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Osijek. Mladi istraživači izvannastavne skupine OŠ „Vijenac“ Osijek u pratnji nastavnice geografije Maje Kassa.
Sveučilišni glasnik
http://os-vijenac-os.skole.hr/?news_id=686#mod_news

5. prosinca 2018.

Radionica - „Zdravo tlo nam čuva život“ u povodu Svjetskoga dana tla 5.12.2018. godine posjetila nas je OŠ „Ljudevita Gaja“ Osijek u pratnji učiteljica Ankice Biglbauer i Dubravke Radić. Nastavljena suradnja s FAZOSOM.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

4. prosinca 2018.

Radionica - „U tlu čistu imamo glistu.“  u organizaciji Zelene knjižnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovala su 4.12.2018. godine djeca Mješovite njemačke skupine u pratnji odgojiteljica Bernarde Tomas i Irene Đurek-Kujundžić te pedagoginje Ane Mihaljević. Tom je prigodom nastala suradnja s FAZOSOM.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

18. listopada 2018.

Radionica - u okviru aktivnosti Zelene knjižnice Fakulteta obilježen je Svjetski dan zaštite životinja. Tom prigodom posjetila su nas i sudjelovala na eko radionici „Volim životinje“ djeca prvih i drugih razreda OŠ „Ljudevita Gaja“, Područna škola Sarvaš u pratnji učiteljica Vesne Kugler i Tanje Grabić. Na istu temu aktivna su bila i predškolska djeca Starije B skupine DV „Stribor“ Osijek u pratnji odgajateljica Snježane Đerđ i Marijane Hanić.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti23. svibnja 2018.

Postersko priopćenje - međunarodna studentska GREEN konferencija održana je povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (sadašnji FAZOS), 17. i 18. svibnja 2018. godine.

Plakat „Zelena komunikacija-komuniciramo stazama prirode“ na 1. međunarodnoj GREEN konferenciji održanoj povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018. godine.

(Oktavija Flanjak, Nikolina Milanović i Ljubica Nedić)
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

26. travnja 2018.

Izložba - Festival znanosti u Zelenoj knjižnici 16. - 21.4.2018. na temu „Otkrića. Knjižnicu su posjetila djeca OŠ „Vijenac“ Osijek, OŠ „Ljudevita Gaja“ Osijek, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Đakovo te učenici „Tehničke škole“ i „Prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića“ Osijek u pratnji svojih profesora.

Istoimena izložba je u suradnji s knjižnicom Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti postavljena i u OŠ „Ljudevita Gaja“, Područnoj školi Sarvaš.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

22. ožujka 2018.

Radionica - u povodu Svjetskog dana voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka, pripremljena je edukativno-kreativna radionica „Čuvajmo boje vode“. U radionici su sudjelovala djeca DV „Jaglenac“ Osijek i DV „Stribor“ Osijek sa svojim odgojiteljicama.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

 

 

AKTIVNOSTI ZELENE KNJIŽNICE  2017.

 

lipanj 2017.

Radionica - „EKO dan“ organiziran je u Zelenoj knjižnici Fakulteta u povodu Svjetskoga dana zaštite okoliša. Posjetili su nas učenici 4. razreda OŠ „Vijenac“ Osijek koji su sudjelovali u ekološkoj radionici.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti
Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti


svibanj 2017.

15.5.2017. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Ekonomski fakultet u Osijeku nakladnici su zelene slikovnice “Anđeo slomljenih krila”, autorice prof. dr. sc. Antoanete Klobučar s Ekonomskog fakulteta u Osijeku i autora ilustracija doc. dr. art. Gorana Kujundžića s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Uz interpretaciju Mire Perić Kralik, a na dramski predložak Ljubice Nedić promovirali su slikovnicu djeca Osnovne škole Vijenac uz mentorstvo učiteljice Dubravke Milisavljević.
http://www.glas-slavonije.hr/…/Promovirana-zelena-slikovnic…

28. travnja 2017.

Radionica - u okviru  Dana otvorenih vrata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti organizirana je edukativno-kreativna radionica Zelene knjižnice. U gostima su nam bila djeca iz DV „Stribor“ Osijek i učenici OŠ „Vijenac“ Osijek.  
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti25. travnja 2017.

Radionica - Dan planete Zemlje koji se obilježava 22. travnja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti obilježili smo na prigodan način. Ugostili smo četvrte razrede OŠ „Vijenac“ Osijek te druge razrede OŠ „Ljudevita Gaja“ Osijek.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti


24.
travnja 2017.

Matineja - u povodu Dana otvorenih vrata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti 2016. godine, a prigodom Noći knjige, ugostili smo djecu predškolske dobi DV „Stribor“ Osijek s odgojiteljicama, Mirom Šariri i Zrinkom Horvat, kao i učenike trećih razreda Osnovne škole „Vijenac“ Osijek u pratnji učiteljica, Ingom Plaščak i Renatom Rako.

Tema Noći knjige bila je povezana s Danom planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja.Teme radionica Zelene knjižnice su bile: „Čitaj mi…Zemlju“, „Pokaži mi…eko knjigu“,    „Nauči me…biti eko dijete“ te „Eko bingo“.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti
Eko čitanje

Izložba - u prostoru Knjižnice i čitaonice u sklopu matineje od 8:00h do 20:00h održavala se i izložba otvorenoga tipa za sve studente i djelatnike Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod nazivom „Eko knjiga“.
Facebook Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti
Eko čitanje