Krug predavanja U Osijeku pod nazivom „Jezikom do kulture“ Kako zdravom komunikacijom stvoriti kreativno ozračje

Odjel za kulturu hrvatskoga jezika na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku pokreće krug predavanja o kulturi hrvatskoga jezika pod nazivom Jezikom do kulture.
 
U tom nizu prvo je predavanje održala dr. sc. Jasna Šego, izvanredna profesorica na Odjelu društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Slavonskome Brodu. Tijekom svojega radnog vijeka predavačica se stručno i znanstveno usavršavala na sveučilištima u Kanadi, Americi i Australiji. Predavala je na više fakulteta u Zagrebu. Duži niz godina bavila se pitanjem govorništva, što je 2005. godine rezultiralo njezinom knjigom Kako postati uspješan govornik. 
 
Predavanje je izv. prof. dr. sc. Jasna Šego održala 28. svibnja 2024. u svečanoj dvorani Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Tema je predavanja bila Zdravom komunikacijom do kreativna ozračja, a predavačica se bavila pitanjima što je kvalitetna komunikacija, kako unaprijediti komunikacijske vještine, kako komunicirati na radnome mjestu, osobito u odgojno-obrazovnim ustanovama, te može li uistinu „riječ posjeći jače od mača“.
 
Krug predavanja Jezikom do kulture organizira voditeljica Odjela za kulturu hrvatskoga jezika Hrvatskoga filološkog društva izv. prof. dr. sc. Dubravka Smajić.
 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4