Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti suorganizator Međunarodne znanstvene konferencije Obrazovanje u osnovnoj školi u vrijeme pandemije

U subotu, 6. studenog 2021. godine održana je putem platforme Zoom znanstvena konferencija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Obrazovanje u osnovnoj školi u vrijeme pandemije u organizaciji Pedagoškog fakulteta u Somboru (Univerzitet u Novom Sadu, Srbija), Instituta za pedagoška istraživanja (Beograd, Srbija) te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatska).

Konferencija je bila organizirana kao niz predavanja po pozivu i imala je za cilj prikaz i usporedbu iskustava u vezi s nastavom na daljinu tijekom pandemije Covid-19 u različitim zemljama. Svoj dobrinos ovoj temi dalo je 24 znanstvenika iz četiriju zemalja: Srbije, Hrvatske, Slovačke te Bosne i Hercegovine.  Zaključci plodnosne rasprave upućivali su na brojne sličnosti u odgovorima obrazovne politike na organizacijske izazove te nastojanja praktičara i znanstvenika da doprinesu kvaliteti ostvarivanja dječjeg prava na obrazovanje usmjeravajući se na mogućnosti, a ne na ograničenja tijekom pandemije.