Potpisan Sporazuma o znanstvenoj, kulturnoj i umjetničkoj suradnji između Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Potpisivanje Sporazuma o znanstvenoj, kulturnoj i umjetničkoj suradnji između Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku upriličeno je danas (16.10.) u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju.
Potpisivanjem navedenog sporazuma kojeg su zaključile ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta mag. iur. Ana Andrić i dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar utvrđuje se uspostava buduće suradnje na područjima znanosti, kulture i umjetnosti te na području zaštite i očuvanja kulturne baštine, na zajedničku korist i unapređenje uzajamnih odnosa, a u uvjerenju da će time pridonijeti učvršćivanju cjelokupne znanstvene, kulturne i umjetničke suradnje.
Sporazumom se pobliže utvrđuje suradnja u organizaciji i provođenju zajedničkih, kulturnih, umjetničkih, znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata posebice vezanih uz prepoznavanje i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta; organizaciji znanstvenih skupova, konferencija, seminara, izložbi i njegovanju kulturne baštine; suradnja na području pripreme, izdavanja i razmjene časopisa, znanstvenih i stručnih publikacija i knjiga i inih monografija te podrška dodatnim aktivnostima koje su od zajedničkog interesa.

Članke možete pročitati putem poveznica: