Utorak, 23 Ožujak 2021

Od 19. do 21. ožujka 2021. grad Vukovar bio je domaćin državnog sveučilišnog prvenstva u plivanju i vaterpolu. Naša studentica 1. godine Sveučilišnog preddiplomskog studija Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja, Nora Grevinger, postala je državna studentska prvakinja osvojivši zlato u disciplini na 50 metara prsno. Također, kao članica štafete Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera osvaja 3. mjesto u disciplini 4x50 metara mješovito

Utorak, 23 Ožujak 2021

U sklopu HKO projekta INPUTS održat će se predavanje na temu Standarda kvalifikacija i standarda zanimanja za odgojitelje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Predavačica: prof. dr. sc. Lidija Vujičić (UFRI)
Datum predavanja: 29. ožujka 2021. godine
Početak predavanja: 10:00 sati

Poveznica za pristup predavanju: https://zoom.us/j/96157651781

Obrazac za prijavu za sudjelovanje na predavanju:
https://forms.gle/yqufiYKVaZJEJ3By8

Utorak, 16 Ožujak 2021

U okviru ERASMUS+ Programa - Ključne aktivnosti 1, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dana 15. ožujka 2021. objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora nastavnom i nenastavnom osoblju za boravak na inozemnim ustanovama u Erasmus+ programskim zemljama. Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nastavno osoblje je održavanje nastave u bilo kojem znanstvenom i umjetničkom području i/ili stručno usavršavanje s naglaskom na razvitak pedagoških vještina i vještina razvoja kurikuluma u visokom obrazovanju. Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nenastavno osoblje je stručno usavršavanje za obavljanje poslova definiranih ugovorom o radu ili ugovorom o djelu. Na natječaj se mogu prijaviti svi članovi nastavnog ili nenastavnog osoblja Sveučilišta u Osijeku koji su na Sveučilištu u Osijeku zaposleni temeljem ugovora o radu, te vanjski suradnici Sveučilišta u Osijeku koji imaju važeći ugovor o djelu ili drugi oblik ugovora o poslovnoj suradnji. Važeće razdoblje za realizaciju Erasmus+ mobilnosti u okviru predmetnog natječaja je od 15. svibnja 2021. do 31. svibnja 2023. Rok za prijavu na natječaj je 15. travnja 2021. Natječaj, upute za prijavu na natječaj i prijavni obrasci dostupni su na web stranici: http://www.unios.hr/erasmus-ka1-natjecaj-za-mobilnost-nenastavnog-osoblja-2020-2022/

Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021

U okviru obilježavanja Dana hrvatskoga jezika koji se svake godine obilježavaju od  11. do 17. ožujka, Centar za nematerijalnu kulturnu baštinu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, organizirao je pozvano predavanje na doktorskom studiju Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja, a u okviru kolegija Humanističke baštinske teme u odgoju i obrazovanju. Ciklus predavanja o hrvatskome jeziku kao nematerijalnoj jezičnoj kulturnoj baštini održala je prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić u subotu 13. ožujka 2021. Profesorica Kolenić održala je sljedeća predavanja: Nematerijalno kulturno dobro, Hrvatski jezik kao nematerijalna kulturna baština i Tronarječnost – zlatna formula hrvatskoga jezika.

Petak, 12 Ožujak 2021

Izv. prof. dr. sc. Maria Bajner s Odsjeka za medije i komunikaciju Sveučilišta u Pečuhu održat će interaktivnu online nastavu sa studentima Modula C treće godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog učiteljskog studija FOOZOS-a u sklopu CEEPUS dolazne mobilnosti sveučilišnih nastavnika. Na nastavi će također sudjelovati studenti učiteljskih studija iz Pečuha te doc. dr. sc. Ivana Ćirković Miladinović i studenti učiteljskog studija s Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Univerziteta u Kragujevcu.

Nastava će se održati putem platforme Microsoft Teams prema rasporedu:

17. ožujka 2021. u 14h Culture clash or culture shock

31. ožujka 2021. u 14h Debate vs. public over private school

14. travnja 2021. u 14h Will robots replace teachers?

Petak, 05 Ožujak 2021
Nakon siječanjske najave ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja i upoznavanja partnerskih poduzeća u sklopu LUMEN Weeka, u utorak 2.3.2021. napokon su predstavljeni i poslovni slučajevi te otvorene prijave ovogodišnje natjecanje! Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti do 14.3.2021. na poveznici.
 
O natjecanju i natjecateljima
 
LUMEN Business predstavlja jedno od četiri područja LUMEN natjecanja, najvećeg studentskog natjecanja u regiji pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT. U sklopu LUMEN Businessa natječu se timovi studenata koji rade na rješavanju poslovnih slučajeva zadanih od strane partnerskih poduzeća. Kako je ranije najavljeno, ovogodišnji partneri natjecanja su: British American Tobacco, L'Oréal Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English. Osim što su za tri najuspješnija tima predviđene novčane nagrade, sudjelovanje u natjecanju kandidatima otvara i mogućnost prakse, edukacije i drugih vrijednih iskustava u sklopu partnerskih poduzeća. Teme poslovnih slučajevima kojima će se baviti ovogodišnji natjecatelji su: marketing, marketing-dizajn, trend budućnosti, trend budućnosti: duhanska industrija i društveno odgovorno poslovanje.
 
LUMEN Business natjecanje je za sve one koji problemu pristupaju na inovativan način, razmišljaju kreativno i vole timski rad. Fakultet s kojega se prijavljuju kandidati manje je bitan, a sudjelovanje se omogućuje ne samo studentima iz Hrvatske, već i iz ostatka regije. Datumom 2.3. 2021. kada su predstavljeni poslovni slučajevi, ujedno je označen i prvi dan prijava na LUMEN Business koje završavaju 14.3.2021.
Za više informacija pratite web stranicu, pretplatite se na newsletter te zapratite eSTUDENT na Instagramu, Facebooku i LinkedInu

 

Srijeda, 03 Ožujak 2021

U sklopu HKO projekta "Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a" održava se predavanje na temu "Example of good practice: Education of primary school teachers in Finland."

INFORMACIJE O PREDAVANJU:

Tema predavanja - Examples of good practice: education of primary school teachers in Finland
Predavačica: Päivi Nilivaara (Tampere University)
Datum predavanja: 9. ožujka 2021. godine
Trajanje predavanja: 9:00 - 11:00

Za sudjelovanje na predavanju prijavite se preko sljedeće poveznice upisujući svoje ime i prezime:
https://doodle.com/poll/ff6xuyrqp2hzg22g?utm_source=poll&utm_medium=link

Poveznica za pristup predavanju i dnevni red bit će dostavljeni naknadno.