Utorak, 20 Srpanj 2021
DIDAKTIČKI IZAZOVI IV: FUTURES STUDIES IN EDUCATION
 
Osijek (Hrvatska), 26. - 27. svibnja 2022. 

HRV                                     EN         

Utorak, 20 Srpanj 2021
Obavijest o PRODULJENJU ROKA za prijavu na Natječaj za upis u Poslijediplomski specijalistički studij Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnim ustanovama u akademskoj godini 2021./2022.
 
Produljuje se rok za prijavu na  natječaj za upis u Poslijediplomski specijalistički studij Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnim ustanovama u akademskoj godini 2021./2022.
do 20. rujna 2021. godine. Detalji prethodno objavljenog Natječaja dostupni su putem povezniceVođenje i upravljanje odgojno-obrazovnim ustanovama.
Petak, 16 Srpanj 2021

Produljuje se rok za prijavu na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u akademskoj godini 2021./2022.

do 15. rujna 2021. godine. Detalji prethodno objavljenog Natječaja dostupni su putem poveznice: www.foozos.hr/doktorski studij

Srijeda, 30 Lipanj 2021

Centar za nematerijalnu kulturnu baštinu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bio je suorganizator izložbe pod nazivom Hrvatska književnost i kulturna baština od srednjeg vijeka do modernog doba u Nacionalnoj knjižnici Koreje u Seulu. Izložba je otvorena u ponedjeljak 28. lipnja 2021. Bit će otvorena za posjetitelje do 25. srpnja 2021. Na izložbi su predstavljeni izlošci nematerijalnih kulturnih dobara: uporabni predmeti iz svakodnevnoga života sela koja pripadaju brodskom Posavlju kao središnjem mjestu očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara Slavonije, Baranje i Srijema. Izložbu je potaknulo i realiziralo Veleposlanstvo Hrvatske u Južnoj Koreji te su Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti iskazali veliko poštovanje pozvavši ih na uključivanje u realizaciju ove iznimno važne izložbe kojom se promovira hrvatska kultura, tradicija i običaji. Na samom otvorenju, u ponedjeljak 28. lipnja, prisustvovali su gotovo svi uglednici iz Južne Koreje te time iskazali duboko poštovanje prema Republici Hrvatskoj i njezinom nasljeđu i baštini. Autori izložbe su izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, prodekanica za nastavu te student Igor Ilić uz apsolutnu podršku dekana prof. dr. sc. Damira Matanovića. Zahvaljujući postignutoj izvrsnoj suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Južnoj Koreje očekuje se potpisivanje sporazuma o suradnju između Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta Hankuk u Seulu.