Srijeda, 25 Svibanj 2022

Uspostavljanje međunarodne suradnje između Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Hankuk sveučilišta za strane studije (Hankuk University of Foreign Studies) iz Seula u Južnoj Koreji

Prof. dr. sc. Kim Sang Hun s Hankuk University of Foreign Studies, Odsjek za južnoslavenske jezike Fakulteta istočnoeuropskih i balkanskih studija 24. svibnja 2022. posjetio je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Profesora Kim Sang Huna primila je prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, prodekanica za nastavu te je s prof. Kim Sang Hunom dogovorila mogućnosti međusobne suradnje kroz prijave zajedničkih projekata, gostujuća predavanja, odlazne i dolazne mobilnosti za nastavnike i studente, organizaciju zajedničkih konferencija, suradnju u uredništvima fakultetskih časopisa. Prof. Kim Sang Hun pokazao je iznimnu zainteresiranost za suradnju s našim fakultetom na svim područjima rada i djelovanja.

Srijeda, 25 Svibanj 2022
24. svibnja 2022. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održano je predavanje dr. sc. Dine Mehmedbegović-Smith, University College London UCL, London, Ujedinjeno Kraljevstvo pod nazivom Što britansko-hrvatski identitet predstavlja pojedincu? 
 
Predavanje je prvi puta predstavljeno u ožujku ove godine na poziv Britansko-hrvatskog društva i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, a mi smo imali čast slušati ga i na našemu Fakultetu.
Utorak, 24 Svibanj 2022

Prva po redu Međunarodna online likovna izložba nastavnika učiteljskih i pedagoških fakulteta, u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, za cilj ima okupiti nastavnike učiteljskih/pedagoških fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu, koji usporedno s izravnim pedagoškim radom održavaju i vlastitu likovno-umjetničku produkciju. Nastavnicima se učiteljskih/pedagoških fakulteta ovom izložbom daje prilika i poticaj za prezentaciju vlastite umjetničke prakse, kao i za osobni umjetnički razvoj uvelike povezan s pedagoškim radom. Iako su vremenom najviše posvećeni nastavnom procesu, osobni je umjetnički rad i dalje u fokusu, na što ova izložba i ukazuje. Postavom se želi potaknuti na mogućnost izlaganja vlastitog rada, ali i osnažiti međusobne stručno-kolegijalne veze te ostvariti moguće daljnje suradnje.

Na revijalnoj su izložbi predstavljena djela likovno obrazovanih nastavnika koji su zaposleni na visokoškolskim ustanovama za obrazovanje budućih odgajatelja i učitelja razredne nastave, u zemlji i inozemstvu. Veliko nam je zadovoljstvo što ovom prilikom prikazujemo radove nastavnika diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije i Turske.

Izložbene su kategorije raznolike te pružaju uvid široki raspon izraza u području crteža, slikarstva, grafike, kiparstva, fotografije, videa, filma, animacije, instalacije i multimedije. Zbog pristupačnosti izlaganje je osmišljeno u virtualnom obliku - odabrani radovi zajedno s kratkim biografijama autora i njihovim osobnim fotografijama bit će od 25. svibnja, od 12.00 sati, izloženi na ovoj internetskoj stranici: www.aexpo.org

 

Predsjednik Organizacijskoga odbora

doc. dr. art. Marko Šošić

Četvrtak, 19 Svibanj 2022
U okviru ERASMUS+ programa –profesionalni trening, od 2. do 17. svibnja 2022. godine izv. prof. dr. sc. Tena Velki posjetila je Primorsko sveučilište, Zdravstveni fakultet u Izoli u Sloveniji (Fakulteta za vede o zdravju, Univerza na Primorskem). Svrha posjete je bilo stručno usavršavanje iz interdisciplinarnog područja (polje psihologija i računarstvo) tijekom kojeg su proširena znanja iz područja informacijske sigurnosti (bihevioralni i kognitivni aspekti sigurnog korištenja interneta) te usvojene nove statističke metode (PLS SEM modeliranje za neparametrijske podatke). 
 
U suradnji s domaćinom, izv. prof. dr. sc. Boštjanom Žvanut preveden je na slovenski jezik Kognitivno-bihevioralni upitnik internetske sigurnosti te je provedeno istraživanje sa slovenskim studentima u svrhu validacije. Kao rezultat provedenog istraživanja napisan je i poslan na objavu i zajednički znanstveni članak. Osim toga uspostavljena je suradnja i s Pedagoškim fakultetom u Kopru, te je dogovorena studijska posjeta s izv. prof. dr. sc. Petrom Dolenc, kolegicom psihologinjom koja vodi studijski program inkluzivnog odgoja i obrazovanja.Vikendi su provedeni turistički, u obilasku Istre... Kopar, Izola, Piran, Portorož... i malo avanturističkog duha u Škocjanskoj jami koja je od 1986. pod zaštitom UNESCO-a. Idealan spoj radne atmosfere i ugodnog druženja. 
 
Četvrtak, 19 Svibanj 2022
 
 
 
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku poziva vas na predavanje
 
Što britansko-hrvatski identitet predstavlja pojedincu?
 
koje će održati dr. sc. Dina Mehmedbegović-Smith,
 University College London UCL, London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 24. svibnja 2022. u 17 sati
 u Svečanoj dvorani 21 Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Cara Hadrijana 10, Osijek
 
 
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
 
Radujemo se vašem dolasku!
Utorak, 17 Svibanj 2022

Prof. dr. sc. Riza Karagӧz i izv. prof. dr. sc. Okay Pekşen sa Sveučilišta Ondokuz Mayıs iz Samsuna, Republika Turska, Odsjek za povijest, boravili su na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u sklopu Erasmus mobilnosti. Gostujuće profesore primio je dekan prof. dr. sc. Damir Matanović i prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar. S kolegama iz Samsuna dogovoreni su različiti oblici buduće suradnje kroz odlazne i dolazne mobilnosti nastavnoga i nenastavnoga osoblja, kao i studentske mobilnosti te organiziranje zajedničkih konferencija te prijave znanstvenih i stručnih projekata koji unaprjeđuju rad obiju institucija

Utorak, 17 Svibanj 2022

U organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Centra za znanstveni rad u Vinkovcima, 13. svibnja 2022. održana je The 1st international online scientific conference ICT in Life. Autori čiji su radovi uvršteni u program konferencije bili su iz sedamnaest država, a sudionici konferencije su uz zanimljiva i inspirativna predavanja pozvanih predavača (Prof. Linda Daniela (University of Latvia) te Prof. Ken Masters (Sultan Qaboos University, Oman)) u interaktivnim raspravama imali mogućnosti izmijeniti svoja iskustva i stavove.

Program konferencije te Book of Abstracts možete pronaći na službenoj stranici konferencije https://ictinlife.eu/ 

 

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022
Poštovane kolegice i kolege, 
 
u suorganizaciji našeg Fakulteta s Hrvatskom udrugom MIPRO u Opatiji se u periodu od 23. do 27. svibnja 2022. održava 45. jubilarni međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (MIPRO 2022). Ove godine skup je hibridni, a dio radionica i predavanja su besplatni za sve sudionike (bez kotizacije). Putem sljedeće poveznice možete pogledati cjelokupni program s poveznicama za hibridne događaje Program brochure MIPRO 2022. Nadam se da ćete pronaći nešto korisno i zanimljivo za sebe. 
 
Srdačno,
izv.prof.dr.sc. Tena Velki
predstavnica Fakulteta za MIPRO
Petak, 13 Svibanj 2022

Svečana promocija diplomiranih studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održat će se 31. svibnja 2022. prema rasporedu po studijima u VIKARIJATU OSIJEK područni ured Nadbiskupskog ordinarijata J. J. Strossmayera 58, Osijek:

U 11 sati - Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij
 
U 12,30 sati - Diplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
 
U 12,30 sati – Preddiplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja