U OŠ Frana Krste Frankopana otvorena prva osječka interaktivna učionica

U svijetu je već uobičajeno da studenti praktičnu nastavu prate putem interaktivnih video-konferencijskih učionica, a od danas je to moguće i u Osijeku.

Naime, studenti osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti svoju učiteljsku praksu već godinama obavljaju u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, ali to više neće morati raditi fizičkim dolaskom u školu i guranjem u učionicama s klincima već će nastavu moći pratiti putem interaktivne učionice koja je danas otvorena u školi.

Riječ je o zajedničkom projektu Fakulteta i Grada koji su financirali i nabavili opremu vrijednu oko 10.000 eura. Fakultet i škola tako će ubuduće biti povezani video vezom preko koje će studenti uživo pratiti nastavu.

Kako nam se ne bi stvarale gužve kao prijašnjih godina, jer kada u malu učionicu uz 25 učenika dođe još 25 studenata stvori se velika gužva pa smo odlučili napraviti ovakvu videokonferencijsku učionicu, tako da će studenti moći biti na svom fakultetu i pratiti ono što učiteljica ili njihov kolega student odrađuju ovdje u učionici i neće morati fizički dolaziti u razrede”, istaknuo je ravnatelj škole Antun Ptičar.

Dekan Fakulteta Damir Matanović rekao je da su svi studenti koji pohađaju Učiteljski studij obvezni proći više razina prakse metodičke nastave, obavljati metodičke vježbe te se na taj način pripremati za učiteljski posao.

U ime Grada otvorenju je nazočila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković koja je istaknula kako je Grad prepoznao važnost ovog projekta čiji je primarni cilj da djeca dobiju što bolje buduće učitelje i nastavnike.

Ovakve video-konferencijske učionice planiraju se otvoriti i u drugim osječkim školama, pri čemu će OŠ Frana Krste Frankopana poslužiti kao pilot projekt, odnosno primjer dobre prakse na čijim će iskustvima i drugi učiti.

 
Članak možete pročitati putem poveznice: